Gluteeniton parsakauratto

Gluteeniton parsakauratto

Gluteeniton parsakauratto on riisistä valmistetun risoton kaurainen ravintorikkaampi sukulainen. Tämä parsaunelma on helppo valmistaa ja vielä helpompi herkutella!

AINEKSET

1 purjo
500g parsaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurasuurimoita
5dl kaurakermaa
1dl valkoviiniä
1 sitruuna (koko sitruunan kuori ja 1/2 sitruunan mehu)
6 dl kasvilientä
Oliiviöljyä
Suolaa & pippuria
Kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

VALMISTUS

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aloita liottamalla kaurasuurimot puolisen tuntia runsaassa vedessä.

Sillä välin kun kaura on likoamassa voit aloittaa parsan valmistamisen. Pese parsat ja leikkaa nuput (paista nämä tilkassa öljyä ja käytä annosten viimeistelyssä). Kuori parsatangot kuorimaveitsellä, ja siirrä uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää loraus oliiviöljyä. Paista uunissa 10-15 minuuttia kunnes parsa on kypsynyt.

Kun parsa on kypsä, huuhtele kylmällä vedellä ja siirrä tehosekoittimeen. Lisää kaurakerma ja sekoita kunnes seos vaahtoaa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.

Valuta kaurasuurimot ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuumenna suurempi pannu keskilämmöllä. Paista kauraa tilkassa oliiviöljyä kunnes ne alkavat tuoksua herkullisen paahtuneilta. Lisää viini, sitruunan mehu ja sitruunan kuori. Anna viinin ja sitruunan imeytyä suurimoihin muutaman minuutin ajan.

Lisää 5dl kasvilientä ja anna risoton muhia kunnes neste on imeytynyt. Säästä viimeinen dl kasvilientä ja lisää se tarvittaessa vähitellen sen mukaan kaipaako risottosi lisää nestettä vai ei.

Kun suurin osa kasviliemestä on imeytynyt (n. 20 min miedolla lämmöllä) ja kaurasuurimot tuntuvat kypsyneen, on aika lisätä parsakerma. Lisää parsakerma lusikallinen kerrallaan, kunnes koostumus on makusi mukaan sopivan kermainen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoile risotto paistettujen parsan nuppujen kanssa. Viimeistele annokset sitruunan kuorella ja tuoreella lehtipersiljalla.

Emma Ranne | Nordic Sun Beams

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *