Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton parsakauratto
Gluteeniton parsakauratto
Resepti julkaistu
Gluteeniton parsakauratto
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
4
annoksetKypsennysaika
30
minuuttiaGluteeniton parsakauratto on riisistä valmistetun risoton kaurainen ravintorikkaampi sukulainen. Tämä parsaunelma on helppo valmistaa ja vielä helpompi herkutella!
Ainekset
1 purjo
500 g parsaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Kaurasuurimoita
5 dl kaurakermaa
1 dl valkoviiniä
1 sitruuna (koko sitruunan kuori ja 1/2 sitruunan mehu)
6 dl kasvilientä
Oliiviöljyä
Suolaa & pippuria
Kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
Valmistus
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aloita liottamalla kaurasuurimot puolisen tuntia runsaassa vedessä.
- Sillä välin kun kaura on likoamassa voit aloittaa parsan valmistamisen. Pese parsat ja leikkaa nuput (paista nämä tilkassa öljyä ja käytä annosten viimeistelyssä). Kuori parsatangot kuorimaveitsellä, ja siirrä uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää loraus oliiviöljyä. Paista uunissa 10-15 minuuttia kunnes parsa on kypsynyt.
- Kun parsa on kypsä, huuhtele kylmällä vedellä ja siirrä tehosekoittimeen. Lisää kaurakerma ja sekoita kunnes seos vaahtoaa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
- Pilko purjo pieniksi kuutioiksi. Valuta kaurasuurimot ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuumenna suurempi pannu keskilämmöllä. Kuulota purjo tilkassa öljyä. Lisää kaura ja paista kunnes ne alkavat tuoksua herkullisen paahtuneilta. Lisää viini, sitruunan mehu ja sitruunan kuori. Anna viinin ja sitruunan imeytyä suurimoihin muutaman minuutin ajan.
- Lisää 5 dl kasvilientä ja anna risoton muhia kunnes neste on imeytynyt. Säästä viimeinen dl kasvilientä ja lisää se tarvittaessa vähitellen sen mukaan kaipaako risottosi lisää nestettä vai ei.
- Kun suurin osa kasviliemestä on imeytynyt (n. 20 min miedolla lämmöllä) ja kaurasuurimot tuntuvat kypsyneen, on aika lisätä parsakerma. Lisää parsakerma lusikallinen kerrallaan, kunnes koostumus on makusi mukaan sopivan kermainen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile gluteeniton parsakauratto paistettujen parsan nuppujen kanssa. Viimeistele annokset sitruunan kuorella ja tuoreella lehtipersiljalla.
Emma Ranne | Nordic Sun Beams
Vaikuttaa herkulliselta reseptiltä tämä parsakauratto. Ainesosaluettelossa on ensimmäisenä purjo. Miten se on tarkoitus lisätä? Soseutetaanko parsakerman joukkoon vai annetaanko hautua kauranjyvien kanssa?
Hei Chrisine,
Kiitos kommentista, resepti on nyt korjattu! Purjo lisätään pannulle ja kuullotetaan hetki ennen kauran lisäystä. Parsa sekoitetaan tehosekoittimessa kerman kanssa ja lisätään risoton joukkoon keittämisen jälkeen.