Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat vegaaniset donitsit
Gluteenittomat vegaaniset donitsit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat vegaaniset donitsit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
12
minuuttiaGluteenittomat ja vegaaniset donitsit vapuksi helposti uunissa!
Ainekset
n. 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 dl mantelijauhoja
0,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,75 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
3 dl kaurajuomaa
1 dl maidotonta jogurttia
0,5 dl sulatettua kookosöljyä tai rypsiöljyä
Kuorruttamiseen: öljyä ja sokeria
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti. Sekoita kuivat aineet. Sekoita yhteen kaurajuoma ja maidoton jogurtti. Lämmitä 42 asteeseen.
- Sekoita kaurajuoma-jogurttiseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää öljy. Sekoita kevyesti yhteen. Peitä taikinakulho ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30-40 minuuttia.
- Jos taikina tarttuu käsiin, ripottele joukkoon pullajauhoseosta. Pursota taikina donitsivuoan koloihin. Paista 200-asteessa n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja kumoa donitsit vuoasta. Dippaa gluteenittomat ja vegaaniset donitsit öljyyn ja sokeriin.
Tiina Strandberg | My Berry Forest