Gluteenittomat ja vegaaniset donitsit vapuksi helposti uunissa!
AINEKSET
n. 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 dl mantelijauhoja
0,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
¾ tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
3 dl kaurajuomaa
1 dl maidotonta jogurttia
½ dl sulatettua kookosöljyä tai rypsiöljyä
Kuorruttamiseen: öljyä ja sokeria
VALMISTUS
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti. Sekoita kuivat aineet. Sekoita yhteen kaurajuoma ja maidoton jogurtti. Lämmitä 42 asteeseen.
Sekoita kaurajuoma-jogurttiseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää öljy. Sekoita kevyesti yhteen. Peitä taikinakulho ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n.30-40 minuuttia.
Jos taikina tarttuu käsiin, ripottele joukkoon pullajauhoseosta. Pursota taikina donitsivuoan koloihin. Paista 200-asteessa n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja kumoa donitsit vuoasta. Dippaa donitsit öljyyn ja sokeriin.