Gluteeniton pizza

Gluteeniton pizza

Oletko etsinyt sitä täydellistä gluteenitonta pizzapohjaa? Onneksi olkoon, olet löytänyt sen! Ohut, rapea ja maukas pizza syntyy meidän Gluteenittomasta Pullajauhoseoksesta.

AINEKSET

noin. 1 annos, tuplaa taikina pellilliseen

¼ pala hiivaa
1 tl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1 ½ dl kädenlämpöistä vettä
1 tl laadukasta suolaa
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 rkl laadukasta oliiviöljyä

Täytteet
pizzakastike
ilmakuivattua kinkkua
kirsikkatomaatteja
tuoreita herkkusieniä
tuoretta basilikaa
rucolaversoja
mozzarellaa
paahdettuja pinjansiemeniä

VALMISTUS

Sekoita hiiva, lämmin vesi ja psyllium. Anna turvota noin 5 minuuttia. Työstä taikinaa tästä eteenpäin yleiskoneen tai sähkövatkaimen taikinakoukulla, jos käytät käsiä tuplaa vatkausajat. Lisää taikinaan suola ja 1 dl jauhoseosta. Vatkaa noin minuutin ajan. Kun taikinaan on alkanut muodostua sitkoa, lisää oliiviöljy ja ½ dl jauhoseosta. Vatkaa jälleen ainakin minuutin ajan. Taikina alkaa irrota kulhosta, mutta on vielä tahmeaa.

Siirrä taikinapallo leivinpaperin päälle ja painele pyöreäksi pizzaksi. Kääntele pizzaa painellessasi. Kiehauta vettä, kaada kuuma vesi kulhoon ja sijoita uunin pohjalle. Siirrä pizza kohoomaan liinan alle uuniin tunniksi. Kuuma vesi estää pizzaa kuivumasta kohotuksen aikana.

Ota pizza pois uunista ja laita uuni lämpiämään niin kuumaksi kuin leivinpaperisi kestää (250-225-astetta) tai käytä pizzakiveä. Jätä uuninpelti uuniin kuumenemaan. Halutessasi painele kohonnutta pizzaa keskeltä kohti reunoja. Näin täytteet eivät valu pellille ja pizzaan tulee rapea reunus. Levitä tomaattikastike pohjan päälle ja paista uunissa alatasolla 10 minuuttia. Lisää mozzarella, puolet tomaateista sekä herkkusienet ja paista ylätasolla toiset 10 minuuttia. Lisää ilmakuivattu kinkku, puolet tomaateista, pinjansiemenet, basilika ja rucola vasta uunista ottamisen jälkeen lämpimän pizzan päälle.

Herkuttele!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *