Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria blinier med yoghurt

Glutenfria Blinis med Yoghurt

Glutenfria Blinis med Yoghurt

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster

Ingredienser

Beredning

  • Värm yoghurten elle gräddfilen till ljummet, lös upp jästen och blanda i bovetemjöl och socker.
  • Låt degen jäsa ett par timmar i rumstemperatur eller längre på en svalare plats.
  • Blanda den varma mjölken, saltet, smöret, äggulan och de vispade äggvitorna sist innan du bakar.
  • Stek degen i smär i en blinipanna eller tunn panna på låg värme till tjocka blinier.
  • Servera med t.ex. gräddfil, svampsallad, inlagda gurkor, siklöjrom och hackad rödlök.

9 Kommentarer

  1. Det här receptet har använts för att göra blinis i många år. Ett utmärkt recept, alltid lyckat och alltid gott. Bovetesmaken kommer fram perfekt när vetet inte blandas i. Nam nam nam. Tack för att ni kom.

  2. Jag tror att det är samma recept som finns på sidan av bovetemjölspaketet.

    Genom att följa instruktionerna till punkt och pricka gjorde jag himmelskt goda blinis.

    Jag rekommenderar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.