Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria frukostbullar
Glutenfria frukostbullar
Publicerad på
Glutenfria frukostbullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
18
minuterIngredienser
1 l vatten
1,5 dl bovetekross Glutenfrieller-Lärdomar frånVirtasalmi Cereal Produkt
0,5 pkt jäst
2,5 tsk salt
3,5 dl Glutenfritt bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
2 dl Virtasalmi's Grain Product Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl
för bakning: bovetemjöl
Beredning
- Blanda psyllium med vatten och låt svälla i 15 minuter.
- Smula ner jästen i en separat liten behållare, tillsätt saltet och rör om tills blandningen smälter.
- Tillsätt jästvätskan till degen och blanda.
- Blanda i bovetemjölet. Du kan låta det svälla en stund.
- Tillsätt mjölet i degen och blanda till en jämn smet.
- Låt degen andas en stund under bakplåtspapperet.
- Dela upp degen i rullar med hjälp av bovetemjöl.
- Låt jäsa under bakplåtspapper och grädda i 225-250 grader i 18-25 minuter, tills de fått fin färg på både ovansidan och undersidan.
Förvara i en lufttät behållare. © Eila Alho
Tips
- frallor är saftiga även efter frallor .