AINEKSET
1 l vettä
2 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarirouhetta tai –Leseitä
½ pkt hiivaa
2½ tl suolaa
3½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
2½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoa
leipomiseen: tattarijauhoa
VALMISTUS
Sekoita psyllium veteen ja anna turvota 15 minuuttia.
Murenna hiiva erilliseen pieneen astiaan, lisää joukkoon suola ja sekoita kunnes seos nesteytyy.
Lisää hiivaneste taikinaan ja sekoita.
Mittaa joukkoon tattarirouhe. Voit antaa rouheen turvota hetken.
Mittaa taikinaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan hengähtää hetki leivinliinan alla.
Jaa taikina tattarijauhoa apuna käyttäen sämpylöiksi.
Anna kohota leivinliinan alla ja paista 225–250 asteen lämpötilassa 18–25 minuuttia, kunnes ne saavat kaunista väriä sekä pinnalle että pohjaan.
Säilytä ilmavasti.
Sämpylät ovat meheviä myös pakastamisen jälkeen.