Gluteenittomat Tummat Sämpylät

Gluteenittomat Tummat Sämpylät

Virtasalmen Viljatuotteen Tumma gluteeniton jauhoseos sisältää runsaasti kuitua ja se on tehty kotimaisista raaka-aineista.

AINEKSET

5 dl vettä
n. 35g hiiva tai 1 pussi kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1dl rypsiöljyä
350g Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta (n. 4,7 dl)

VALMISTUS

Liuota hiiva kädenlämpöiseen (kuivahiiva 42 C:n) veteen.
Sekoita joukkoon suola, siirappi jauhoseos ja öljy.
Leivo sämpylöiksi.
Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Vinkki
Valmista taikina mieluiten yleiskoneella.

© Raija Alatalo
Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *