Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri ört- och fetaostpaj
Glutenfri ört- och fetaostpaj
Publicerad på
Glutenfri ört- och fetaostpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
20
minuterSpannmålsproduktens nässlemjölsmix är en fröjd för pannkaksbakningen och fungerar också bra som bas i salta pajer. Den här läckra glutenfria örtfeta-pajen är klar på en halvtimme, till exempel som kvällsmat.
Ingredienser
- Botten
2 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Nässlemjölspuré
80 g smör eller veganmargarin
50 g vanlig eller vegansk riven ost
0,25 tsk salt
0,25 tsk socker
n. 1 msk vatten
- Fyllning
100 g vanlig eller vegansk smaksatt färskost
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad oregano
100 g Tomater
100 g vanlig eller vegansk fetaost (jag rekommenderar att du använder fetaost i tärningar för den veganska versionen)
- För servering:
massor av färska örter, t.ex. basilika
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda ingredienserna till bottnen: mjöl, smör, riven ost, salt och socker. msk tsk Tillsätt 1 liter vatten och fortsätt att tillsätta vatten 1 åt gången tills degen är lättformad.
- Klappa eller rulla ut degen på ett bakplåtspapper på ett bakplåtspapper. Tillsätt lite vatten i degen om den fastnar på kaveln. Kavla inte ut botten av degen till bakplåtspapprets storlek för att undvika att den blir för tunn.
- Rör ner dijonsenap och torkade örter i färskosten. Fördela den kryddade färskosten över bottnen. Skiva tomaterna tunt och lägg dem ovanpå färskosten. Strö över ostbitar och svartpeppar. Du kan vika in kanterna på bottnen något över pajen.
- Baka i ugnen i 20 minuter och låt svalna före servering.
Servera den glutenfria örtfeta-pajen med färska örter. Recept av Tiina från My Berry Forrest https://www.myberryforest.com/fi/