Gluteeniton Yrttifetapiirakka

Gluteeniton Yrttifetapiirakka

Viljatuotteen nokkoslettujauhoseoksesta on iloa lettujenpaistossa, ja jauhoseos toimii mainiosti myös suolaisen piirakan pohjassa. Tämä herkullinen yrttifetapiirakka valmistuu puolessa tunnissa vaikkapa iltapalaksi.

AINEKSET

Pohja:
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Nokkoslettujauhoseosta
80 g voita tai vegaanista margariinia
50 g tavallista tai vegaanista juustoraastetta
¼ tl suolaa
¼ tl sokeria
n.1 rkl vettä

Täyte:
100 g tavallista tai vegaanista maustamatonta tuorejuustoa
1 tl dijon sinappia
½ tl kuivattua basilikaa
½ tl kuivattua oreganoa
100 g tomaatteja
100 g tavallista tai vegaanista fetaa (suosittelen käyttämään vegaaniseen versioon vuustokuutioita)

Tarjoiluun:
paljon tuoreita yrttejä esim.basilikaa

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita pohjan aineet: jauho, voi, juustoraaste, suola ja sokeri. Lisää joukkoon vettä 1 rkl ja jatka veden lisäämistä 1 tl kerrallaan, kunnes taikina on helposti muotoiltavissa.

Taputtele tai kauli taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää hieman vettä taikinan päälle, jos se tarttuu kaulimeen. Pohjaa ei kannata kaulia koko uunipellin kokoiseksi, jottei se jää liian ohueksi.

Sekoita tuorejuuston joukkoon dijon sinappi ja kuivatut yrtit. Levitä yrttinen tuorejuusto pohjan päälle. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi ja asettele ne tuorejuuston päälle. Ripottele vielä päälle juustokuutiot ja mustapippuria. Voit taitella pohjan reunoja hieman piirakan päälle.

Paista uunissa 20 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Tarjoile piiras tuoreiden yrttien kanssa.

Resepti on My Berry Forrestin Tiinan käsialaa https://www.myberryforest.com/fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *