Gluteeniton Quiche Lorraine – Kinkkujuustopiirakka

Gluteeniton Quiche Lorraine – Kinkkujuustopiirakka

Quiche Lorraine on suosittu ranskalainen suolainen piirakka, joka tästä reseptistä poiketen tehdään perinteisesti ilman juustoa. Tämä herkullinen kinkkujuustopiirakka on tehty käyttäen rouheista gluteenitonta jauhoseosta. Rouheisen jauhoseoksen auringonkukansiemenet tekevät piirakan pohjasta rapean ja maukkaan!

AINEKSET

125 g pehmeää voita (kuutioina)
3 ¾ dl (300 g) Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
½ dl kylmää vettä
150 g kinkkua (suikaleina tai paloina)
1 pieni sipuli kuutioina
4 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta
persiljaa
mustapippuria

VALMISTUS

Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen.

Mittaa jauhot isoon kulhoon. Työstä pehmeä voi käsin jauhojen sekaan, kunnes taikina on murenevaa. Lisää joukkoon asteittain vesi, jatkuvasti taikinaa työstäen, kunnes taikina pysyy kasassa. Käytä enemmän vettä tarvittaessa.

Rasvaa ja jauhota piirakkavuoka (27cm) ja painele taikina vuokaan käsin. Muista myös reunat!

Paista pannulla kinkku ja sipuli keskilämmöllä kultaisiksi. Sekoita kulhossa kananmunat, ruokakerma, juustoraaste, persilja ja mustapippuri. Siirrä kinkku-sipulipaistos taikinan päälle piirakkavuokaan ja kaada muna-kermaseos varovasti päälle.

Paista piirakkaa uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes pinta muuttuu kultaiseksi. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja tarjoile salaatin kera!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *