Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri vispgröt
Glutenfri vispgröt
Publicerad på
Glutenfri vispgröt
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8
stTillagningstid
10
minuterDen godaste glutenfria vispgröten görs med vårt nya grova rismjöl! Precis som traditionell mannagrynsgröt. Prova själv och bli förtjust!
Ingredienser
1 l vatten
2,5 dl mosade lingon
Några jordgubbar
En nypa salt
0,5 dl socker
Beredning
- Vispa ner mjölet i det kokande vattnet. Vispa mjölet i små omgångar så att det inte klumpar sig. Smaka av med salt. Låt sjuda i 10 minuter. Blanda i de mosade lingonen, jordgubbarna och sockret. Låt svalna och vispa fluffigt.
- Praktfulla portioner kan du få med vispad grädde! Vispa grädden till en lätt fluffig konsistens eller, om du föredrar det, helt till en skummig konsistens.
- Garnera den glutenfria vispgröten md vispgrädde och färska lingon och jordgubbar. Du kan också använda frysta bär om du vill.