Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri och vegansk vit choklad-hallonglassgodis

Glutenfri och vegansk glass med vit choklad och hallon

Glutenfri och vegansk glass med vit choklad och hallon

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

8

st

Den glutenfria och veganska vita choklad-hallonglassen håller sig i frysen i flera veckor - om du inte kan vänta med att äta allt på en gång! Denna sommarläckerhet kräver inte att ugnen värms upp.

Ingredienser

Beredning

  • Mosa en mogen banan med en gaffel till en puré. Blanda Viljatuottis snabba havreflingor, kokossocker och salt i en skål. Tillsätt mosad banan och smält margarin. Blanda degen slät och tryck till ca. 10 x 20 cm för botten av pannan. Ställ pannan i frysen.
  • Vispa glutenfri havrevisp eller liknande och tillsätt smält vit choklad. Blanda till ett slätt fluffigt skum. Tillsätt krossade inhemska frysta hallon till mixen. Lämna lite av hallonen eller hallonsmulan ovanpå godingen som dekoration.
  • Bred ut den vita choklad-hallonblandningen ovanpå botten och dekorera. Frys in över natten eller i minst 2-4 timmar eller tills fyllningen stelnat. Skär den glutenfria och veganska vita choklad-hallonglassen i bitar och frys in bitarna. Bitarna håller sig väl i en försluten behållare i frysen i ca. 1-2 månader.

    Tiina Strandberg | Min bärskog

Tips

  • Testa godingen med andra bär också eller prova smält mörk choklad (50-70%) istället för vit choklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.