Gluteeniton ja vegaaninen valkosuklaa-vadelma jäätelöherkku

Gluteeniton ja vegaaninen valkosuklaa-vadelma jäätelöherkku

Gluteeniton ja vegaaninen valkosuklaa-vadelma jäätelöherkku säilyy pakkasessa monta viikkoa – jos maltat olla syömättä kaikkea kerralla! Tämä kesäherkku ei vaadi uunin lämmittämistä.

AINEKSET

Pohja
50 g kypsää, makeaa banaania (noin puolet yhdestä banaanista)
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Luomu Gluteenittomia Pikakaurahiutaleita
¾ dl kookossokeria
1/8 tl suolaa
80 g sulatettua vegaanista margariinia

Täyte
2 dl Gluteenitonta kauravispiä tai muuta kasvipohjaista vaahdotettavaa ”kermaa”
120 g sulatettua maidotonta valkosuklaata
100 g kotimaisia pakastevadelmia

VALMISTUS

Muussaa kypsä banaani haarukalla soseeksi. Sekoita Viljatuotteen pikakaurahiutaleet, kookossokeri ja suola kulhossa. Lisää joukkoon muussattu banaani ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele n.10 x 20 cm vuoan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen.

Vaahdota gluteeniton kauravispi tai vastaava ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon murusteltuja kotimaisia pakastevadelmia. Jätä osa vadelmista tai vadelmamurusta koristeeksi herkun päälle.

Levitä valkosuklaa-vadelmaseos pohjan päälle ja koristele. Pakasta yön yli tai vähintään 2-4 tuntia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Leikkaa herkku paloiksi ja pakasta palat. Palat säilyvät hyvänä tiiviissä rasiassa pakastimessa n.1-2 kuukautta.

Vinkki: Testaa herkkua myös muilla marjoilla tai kokeile valkosuklaan tilalla sulatettua tummaa suklaata (50-70 %).

Tiina Strandberg | My Berry Forest

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *