Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen valkosuklaa-vadelma jäätelöherkku
Gluteeniton ja vegaaninen valkosuklaa-vadelma jäätelöherkku
Resepti julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen valkosuklaa-vadelma jäätelöherkku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8
kplGluteeniton ja vegaaninen valkosuklaa-vadelma jäätelöherkku säilyy pakkasessa monta viikkoa – jos maltat olla syömättä kaikkea kerralla! Tämä kesäherkku ei vaadi uunin lämmittämistä.
Ainekset
- Pohja
50 g kypsää, makeaa banaania (noin puolet yhdestä banaanista)
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Luomu Gluteenittomia Pikakaurahiutaleita
0,75 dl kookossokeria
1/8 tl suolaa
80 g sulatettua vegaanista margariinia
- Täyte
2 dl Gluteenitonta kauravispiä tai muuta kasvipohjaista vaahdotettavaa ”kermaa”
120 g sulatettua maidotonta valkosuklaata
100 g kotimaisia pakastevadelmia
Valmistus
- Muussaa kypsä banaani haarukalla soseeksi. Sekoita Viljatuotteen pikakaurahiutaleet, kookossokeri ja suola kulhossa. Lisää joukkoon muussattu banaani ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele n. 10 x 20 cm vuoan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen.
- Vaahdota gluteeniton kauravispi tai vastaava ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon murusteltuja kotimaisia pakastevadelmia. Jätä osa vadelmista tai vadelmamurusta koristeeksi herkun päälle.
- Levitä valkosuklaa-vadelmaseos pohjan päälle ja koristele. Pakasta yön yli tai vähintään 2-4 tuntia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Leikkaa gluteeniton ja vegaaninen valkosuklaa-vadelma jäätelöherkku paloiksi ja pakasta palat. Palat säilyvät hyvänä tiiviissä rasiassa pakastimessa n. 1-2 kuukautta.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Testaa herkkua myös muilla marjoilla tai kokeile valkosuklaan tilalla sulatettua tummaa suklaata (50-70 %).