Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri och vegansk vit choklad-hallonglassgodis
Glutenfri och vegansk glass med vit choklad och hallon
Publicerad på
Glutenfri och vegansk glass med vit choklad och hallon
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8
stDen glutenfria och veganska vita choklad-hallonglassen håller sig i frysen i flera veckor - om du inte kan vänta med att äta allt på en gång! Denna sommarläckerhet kräver inte att ugnen värms upp.
Ingredienser
- Botten
50 g mogen, söt banan (ungefär hälften av en banan)
2 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Ekologisk Glutenfri snabbhavreflingor
0,75 dl kokossocker
1/8 tsk salt
80 g smält veganskt margarin
- Fyllning
2 dl glutenfri havrevisp eller annan växtbaserad skumbar "grädde"
120 g smält mjölkfri vit choklad
100 g inhemska frysta hallon
Beredning
- Mosa en mogen banan med en gaffel till en puré. Blanda Viljatuottis snabba havreflingor, kokossocker och salt i en skål. Tillsätt mosad banan och smält margarin. Blanda degen slät och tryck till ca. 10 x 20 cm för botten av pannan. Ställ pannan i frysen.
- Vispa glutenfri havrevisp eller liknande och tillsätt smält vit choklad. Blanda till ett slätt fluffigt skum. Tillsätt krossade inhemska frysta hallon till mixen. Lämna lite av hallonen eller hallonsmulan ovanpå godingen som dekoration.
- Bred ut den vita choklad-hallonblandningen ovanpå botten och dekorera. Frys in över natten eller i minst 2-4 timmar eller tills fyllningen stelnat. Skär den glutenfria och veganska vita choklad-hallonglassen i bitar och frys in bitarna. Bitarna håller sig väl i en försluten behållare i frysen i ca. 1-2 månader.
Tiina Strandberg | Min bärskog
Tips
- Testa godingen med andra bär också eller prova smält mörk choklad (50-70%) istället för vit choklad.