Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri ugnsbakad tårta

Glutenfri ugnsbakad kaka

Glutenfri ugnsbakad kaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

4

st
Tillagningstid

1

timme 

Glutenfri bakad tatari-gröt är gjord av bovetebete från Virtasalmi Cereal Products. Bovetegröt är ett enkelt och mättande kvällsmellanmål eller en god frukost. Prova den och älska den också!

Ingredienser

Beredning

  • Skölj ryssjorna och smörj stekpannan.
  • Blanda gryn med mjölk eller vatten och tillsätt salt.
  • Gräddningstiden är 1 timme i 175°C eller tills gryn är mjuka och mjölken har absorberats.
  • Njut av glutenfri bakad gröt med bär eller juicesoppa.

Tips

  • Du kan också blötlägga grynet över natten och göra gröten enligt anvisningarna på morgonen. I det här fallet kommer bovetegröten att ha en något mildare smak än om du bara sköljer den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.