Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri ugnsbakad tårta
Glutenfri ugnsbakad kaka
Publicerad på
Glutenfri ugnsbakad kaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
4
stTillagningstid
1
timmeGlutenfri bakad tatari-gröt är gjord av bovetebete från Virtasalmi Cereal Products. Bovetegröt är ett enkelt och mättande kvällsmellanmål eller en god frukost. Prova den och älska den också!
Ingredienser
1 l mjölk eller vatten
smör
salt
Beredning
- Skölj ryssjorna och smörj stekpannan.
- Blanda gryn med mjölk eller vatten och tillsätt salt.
- Gräddningstiden är 1 timme i 175°C eller tills gryn är mjuka och mjölken har absorberats.
- Njut av glutenfri bakad gröt med bär eller juicesoppa.
Tips
- Du kan också blötlägga grynet över natten och göra gröten enligt anvisningarna på morgonen. I det här fallet kommer bovetegröten att ha en något mildare smak än om du bara sköljer den.