Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri paj med tomat och getost

Glutenfri paj med tomat och getost

Glutenfri paj med tomat och getost

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g mjölkkvarg

  • 125 g smält margarin/smör

  • 2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 0,5 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Glutenfri havreflingor

  • 1 tsk bakpulver

  • en nypa havssalt

  • Fyllning
  • 375 g tomatpuré

  • 50 g hackad spenat

  • 1 medelstor lök, hackad

  • 2 vitlöksklyftor

  • en nypa peppar

  • 0,25 tsk salt

  • en nypa farinsocker

  • På ytan
  • 1 pkt getost

  • liten låda med minitomater

  • lite havssalt, peppar och örter (basilika, oregano etc.)

  • 1 pss riven ost, jag använde Emmental


  • © Tiina Kervinenhttps://iloinenjuustokakku.blogspot.fi

Beredning

  • Botten
  • mjölkkvarg Blanda och margarin tillsammans.
  • havreflingorTillsätt mjölet och , till vilket bakpulver och salt har tillsatts.
  • Tryck ut degen i den smorda pajformen.
  • Fyllning
  • Häll tomatpurén i en kastrull, tillsätt spenat, lök och pressa i vitlöksklyftorna.
  • Låt koka upp på låg värme i 5 min.
  • Smaka av. Koka tomatsåsen i ytterligare ett par minuter och häll den färdiga tomatsåsen över basen.
  • På ytan
  • Skiva getosten i bitar och dela minitomaterna på mitten.
  • Lägg tomaterna och getosten på toppen av pajen.
  • Strö över lite salt, peppar och örter.
  • Fördela den rivna osten ovanpå.


    Baka i 200 grader i ca 20 minuter. © Tiina Kervinenhttps://iloinenjuustokakku.blogspot.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.