Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri paj med tomat och getost
Glutenfri paj med tomat och getost
Publicerad på
Glutenfri paj med tomat och getost
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
20
minuterIngredienser
- Botten
125 g mjölkkvarg
125 g smält margarin/smör
2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Glutenfri havreflingor
1 tsk bakpulver
en nypa havssalt
- Fyllning
375 g tomatpuré
50 g hackad spenat
1 medelstor lök, hackad
2 vitlöksklyftor
en nypa peppar
0,25 tsk salt
en nypa farinsocker
- På ytan
1 pkt getost
liten låda med minitomater
lite havssalt, peppar och örter (basilika, oregano etc.)
1 pss riven ost, jag använde Emmental
© Tiina Kervinenhttps://iloinenjuustokakku.blogspot.fi
Beredning
- Botten
- mjölkkvarg Blanda och margarin tillsammans.
- havreflingorTillsätt mjölet och , till vilket bakpulver och salt har tillsatts.
- Tryck ut degen i den smorda pajformen.
- Fyllning
- Häll tomatpurén i en kastrull, tillsätt spenat, lök och pressa i vitlöksklyftorna.
- Låt koka upp på låg värme i 5 min.
- Smaka av. Koka tomatsåsen i ytterligare ett par minuter och häll den färdiga tomatsåsen över basen.
- På ytan
- Skiva getosten i bitar och dela minitomaterna på mitten.
- Lägg tomaterna och getosten på toppen av pajen.
- Strö över lite salt, peppar och örter.
- Fördela den rivna osten ovanpå.
Baka i 200 grader i ca 20 minuter. © Tiina Kervinenhttps://iloinenjuustokakku.blogspot.fi