Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri tiramisu i ett glas
Glutenfri tiramisu i ett glas
Publicerad på
Glutenfri tiramisu i ett glas
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
6
stTillagningstid
8
minuterGlutenfri tiramisu i ett glas är en enkel och utsökt version av en klassisk godbit! Prova den och du kommer att älska den också.
Ingredienser
- Botten
4 ägg
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
+ 2 dl starkt kaffe
- Fyllning
4 ägg
1 dl socker
3 prk (totalt 750 g) laktosfri mascarpone-ost
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
(en skvätt cafélikör)
Beredning
- Botten
- Vispa socker och ägg i en skål tills det är skummigt.
- Blanda mjölet och vänd ner det i skummet i små omgångar.
- Häll upp på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Baka i 200 grader i ca 8 minuter.
- Ta försiktigt bort bottnen från bakplåtspappret och låt svalna.
- Gör kaffet och låt det svalna också.
- Fyllning
- Separera äggulorna i en skål och vitorna i en annan.
- Lägg sockret i samma skål som äggulorna och vispa tills det blir skummigt.
- Vispa äggvitorna i en annan skål tills de är skummiga.
- Tillsätt mascarpone och vaniljextrakt/socker (och kaffelikör) i äggula/socker-skummet och blanda.
- Vänd försiktigt ner den vispade grädden i fyllningen med en pil.
- Skär tårtbottnen i 12 runda bitar (2 per glas) med hjälp av ett glas. Lägg en tårtbit på botten av glaset, fukta med kylt kaffe, skeda lite skum ovanpå, sedan en tårtbit till och så vidare. Sikta över kakaopulver och låt Tiramisun stå i kylen i några timmar.
Glutenfri tiramisu i ett glas är redo att avnjutas. Selma Mönkäre |Looking 4 myself