Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri dadeltårta
Glutenfri dadeltårta
Publicerad på
Glutenfri dadeltårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
stTillagningstid
1
timmeEn läcker glutenfri dadelkaka är lätt att göra. Låt den vila i kylskåpet i några dagar. Detta recept kommer att göra susen!
Ingredienser
3 dl vatten
2 dl socker
1 pkt (250 g) dadlar
200 g smör
2 ägg
2 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk soda
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk Viljatuote Glutenfri Psyllium
Beredning
- Koka upp vatten, socker och dadlar till en puré på låg värme i ca 30 minuter.
- Tillsätt smöret i den varma purén.
- När smöret har smält, vispa i äggen ett i taget.
- Blanda bakpulver, bikarbonat och psyllium i mjölet, tillsätt mjölblandning i degen och vispa lätt.
- Häll degen i en smord och mjölad (t.ex. Viljatuote Glutenfri Mörk Fullkornsrismjöl eller mandelmjöl) kakform.
- Baka i 175 grader i ca 1 timme.
Tips
- Glutenfri dadelkaka är som godast efter några dagar i kylen.