Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri dadeltårta

Glutenfri dadeltårta

Glutenfri dadeltårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Portioner

25

st
Tillagningstid

1

timme 

En läcker glutenfri dadelkaka är lätt att göra. Låt den vila i kylskåpet i några dagar. Detta recept kommer att göra susen!

Ingredienser

Beredning

  • Koka upp vatten, socker och dadlar till en puré på låg värme i ca 30 minuter.
  • Tillsätt smöret i den varma purén.
  • När smöret har smält, vispa i äggen ett i taget.
  • Blanda bakpulver, bikarbonat och psyllium i mjölet, tillsätt mjölblandning i degen och vispa lätt.
  • Häll degen i en smord och mjölad (t.ex. Viljatuote Glutenfri Mörk Fullkornsrismjöl eller mandelmjöl) kakform.
  • Baka i 175 grader i ca 1 timme.

Tips

  • Glutenfri dadelkaka är som godast efter några dagar i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.