Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri tårta med citronfyllning
Glutenfri tårta med citronfyllning
Publicerad på
Glutenfri tårta med citronfyllning
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12-15
stTillagningstid
30
minuterGlutenfri citronfyllningstårta är det perfekta valet för vårens fester! kaka Oavsett om det är påsk eller skolavslutning är den här perfekt för alla tillfällen!
Ingredienser
- Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokt vatten
det rivna skalet av en tvättad ekologisk citron
- Fyllning
n. 200 g mjölkfritt margarin eller smör
n. 5 dl florsocker
3 msk / lemon curd citronpasta efter smak
- Dessutom
Citronpasta efter smak mellan lagren (ca 300 g pasta till hela tårtan)
Vaniljsocker smaksatt *vegetabilisk vispgrädde eller vanlig vispgrädde (om den inte måste vara mjölkfri) för glasyr och dekorering av tårtan
Beredning
- Botten
- Smörj och mjöla en 20 cm lång limpform eller en vanlig 22-24 cm långpanna med glutenfritt ströbröd. Förvärm ugnen till 175°C.
- Lägg ägg och socker i en stor skål. Tillsätt de övriga torra ingredienserna i en annan skål och rör ner bakpulvret. Vispa äggen och sockret i drygt tio minuter så att det blir ett syrligt skum. Koka upp 1 dl vatten i en kastrull. Tillsätt gradvis det heta vattnet i en tunn stråle till äggsockerskummet medan du fortsätter att vispa. Tillsätt de torra ingredienserna till äggsockerskummet genom en sil och vänd försiktigt. Tillsätt citronskalet.
- Häll degen i bakformen och grädda på nedre falsen i ugnen i ca 30-35 minuter. Kontrollera med en träsked att kakan är klar. Låt kakan svalna i 5-10 minuter innan du tar ut den ur formen. Det är en god idé att baka tårtbotten dagen innan innan du fyller tårtan. Botten kan frysas in. kaka Skär i två eller tre bitar.
- Slutföring
- Vispa rumstempererat margarin/smör fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa hela tiden. Vispa i flera minuter. Tillsätt lemon curd efter smak och blanda/vispa väl.
- Lägg ett tunt lager lemon curd ovanpå bottnen, lägg på den blandade fyllningen och lägg ytterligare ett lager ovanpå. Upprepa om du skär bottnen i tre bitar. kaka
Vispa valfri grädde med vaniljsocker och glasera. Dekorera som du vill. Marita Eriksson |MyBlissKtchn
Tips
- Om du bakar en mjölkfri tårta, kontrollera att lemon curd/lemon paste också är mjölkfri. Om du använder vegetabiliskt smör, kontrollera att det är glutenfritt.