Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton sitruunainen täytekakku

Gluteeniton sitruunainen täytekakku

Gluteeniton sitruunainen täytekakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Annokset

12-15

kpl
Kypsennysaika

30

minuuttia

Gluteeniton sitruunainen täytekakku on täydellinen valinta kevään juhliin! Oli sitten edessä pääsiäinen tai valmistujaiset, tämä kakku sopii juhlaan kuin juhlaan!

Ainekset

  • Kakkupohja
  • 4 kananmunaa

  • 2 dl sokeria

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 1 dl perunajauhoa

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 dl kiehautettua vettä

  • yhden pestyn luomusitruunan raastettu kuori

  • Täyte
  • n. 200 g maidotonta margariinia tai voita

  • n. 5 dl tomusokeria

  • 3 rkl / maun mukaan lemon curd-sitruunatahnaa

  • Lisäksi
  • Sitruunatahnaa maun mukaan kerrosten väliin (kokonaisuudessaan kakkuun menee noin 300 g tahnaa)

  • Vaniljasokerilla maustettua *kasvipohjaista vispiä tai tavallista kermavaahtoa (jos ei tarvitse olla maidoton) kakun kuorrutukseen ja koristeluun

Valmistus

  • Pohja
  • Voitele ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla 20 cm irtopohjainen korkea vuoka tai tavallinen 22–24 cm vuoka. Kuumenna uuni 175 asteen lämpötilaan.
  • Laita suureen vatkauskulhoon kananmunat ja sokeri. Mittaa toiseen kulhoon muut kuivat aineet ja sekoita joukkoon leivinjauhe. Vatkaa kananmunia ja sokeria reilut kymmenen minuuttia, jotta saat tanakan vaahdon. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä. Lisää kuuma vesi vähitellen ohuena nauhana munasokerivaahdon joukkoon jatkaen samalla vatkaamista. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti käännellen munasokerivaahdon joukkoon. Lisää myös sitruunan kuori.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä 5–10 minuuttia ennen kuin otat kakun pois vuoasta. Kakkupohja on hyvä leipoa jo edellisenä päivänä ennen kakun täyttämistä. Pohjan voi pakastaa. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
  • Kokoaminen
  • Vatkaa huoneenlämpöinen margariini/voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa usean minuutin ajan. Lisää lemon curdia makusi mukaan ja sekoita/vatkaa hyvin.
  • Lisää sitruunatahnaa ohuelti pohjan päälle, lisää sekoitettu täyte ja aseta uusi kerros päälle. Toista, jos leikkasit pohjan kolmeen osaan. Vispaa valitsemasi kerma vaniljasokerin kanssa ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla.

    Marita Eriksson | MyBlissKtchn

Vinkki

  • Jos leivot maidottoman kakun, muista tarkistaa että lemon curd/sitruunatahna on myös maidoton. Käyttessäsi kasvivispiä, muista tarkistaa gluteenittomuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.