Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt fröbröd

Glutenfritt vallmofröbröd med frön

Glutenfritt vallmofröbröd med frön

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

bakplåt
Tillagningstid

1

timme 

Med Virtasalmi Cereal Products majs- eller bovetemjöl kan du göra ett enkelt och hälsosamt glutenfritt frömajsbröd till ett mellanmål på nolltid.

Ingredienser

Beredning

  • Värm konvektionsugnen till 150 grader.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Tillsätt det kokande vattnet och oljan och blanda till en jämn smet.
  • Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och platta ut till en tunn skiva i bakplåtspapperstorlek.
  • Vid manuell utjämning underlättas arbetet genom att du placerar handen i en plastpåse.
  • Strö till sist lite fingersalt på degytan.
  • Du kan också använda handen för att knacka in saltet i pastan.
  • Du kan använda ett deghjul för att dela upp degarket i färdiga portioner eller låta arket vara helt.
  • Baka i en 150 °C varm ugn i ca en timme.
  • Låt knäckebrödet svalna före servering.
  • En glutenfri fröknäckebröd är ett perfekt mellanmål för filmkvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.