Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt fröbröd
Glutenfritt vallmofröbröd med frön
Publicerad på
Glutenfritt vallmofröbröd med frön
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
1
timmeMed Virtasalmi Cereal Products majs- eller bovetemjöl kan du göra ett enkelt och hälsosamt glutenfritt frömajsbröd till ett mellanmål på nolltid.
Ingredienser
2 dl Glutenfritt majs-eller bovetemjölfrån Virtasalmi's Cereal Product
0,75 dl solrosfrön
0,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpafrön
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl olja
fingersalt
Beredning
- Värm konvektionsugnen till 150 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Tillsätt det kokande vattnet och oljan och blanda till en jämn smet.
- Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och platta ut till en tunn skiva i bakplåtspapperstorlek.
- Vid manuell utjämning underlättas arbetet genom att du placerar handen i en plastpåse.
- Strö till sist lite fingersalt på degytan.
- Du kan också använda handen för att knacka in saltet i pastan.
- Du kan använda ett deghjul för att dela upp degarket i färdiga portioner eller låta arket vara helt.
- Baka i en 150 °C varm ugn i ca en timme.
- Låt knäckebrödet svalna före servering.
- En glutenfri fröknäckebröd är ett perfekt mellanmål för filmkvällen.