Gluteeniton Siemennäkkileipä

Helppo ja terveellinen pikkusuolainen valmistuu hetkessä Virtasalmen Viljatuotteen maissi- tai tattarijauhosta.

AINEKSET

2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissi– tai Tattarijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2 ½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa

VALMISTUS

Lämmitä kiertoilmauuni 150-asteiseksi.
Sekoita kuiva-aineet kulhossa.
Lisää kiehuva vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ohueksi, uunipellinkokoiseksi levyksi.
Käsin tasoitettaessa tehtävä helpottuu laittamalla käsi muovipussin sisään.
Sirottele lopuksi sormisuolaa taikinan pinnalle.
Suolan voi myös taputella kädellä massaan kiinni.
Taikinalevyn voi jakaa taikinapyörällä valmiiksi annospaloiksi tai jättää levyn kokonaiseksi.
Paista 150-asteisessa uunissa noin tunti.
Anna näkkileivän jäähtyä ennen tarjoilua.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *