Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Siemennäkkileipä
Gluteeniton Siemennäkkileipä
Julkaistu
Gluteeniton Siemennäkkileipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
pellillinenKypsennysaika
1
tuntiHelppo ja terveellinen gluteeniton siemennäkkileipä valmistuu pikkusuolaiseksi hetkessä Virtasalmen Viljatuotteen maissi- tai tattarijauhosta.
Ainekset
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissi– tai Tattarijauhoja tai Suomalaista Tattarijauhoa
0,75 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl öljyä
sormisuolaa
Valmistus
- Lämmitä kiertoilmauuni 150-asteiseksi.
- Sekoita kuiva-aineet kulhossa.
- Lisää kiehuva vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada massa pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ohueksi, uunipellinkokoiseksi levyksi.
- Käsin tasoitettaessa tehtävä helpottuu laittamalla käsi muovipussin sisään.
- Sirottele lopuksi sormisuolaa taikinan pinnalle.
- Suolan voi myös taputella kädellä massaan kiinni.
- Taikinalevyn voi jakaa taikinapyörällä valmiiksi annospaloiksi tai jättää levyn kokonaiseksi.
- Paista 150-asteisessa uunissa noin tunti.
- Anna näkkileivän jäähtyä ennen tarjoilua.
- Gluteeniton siemennäkkileipä sopii pikkusuolaiseksi vaikkapa elokuvailtaan.