Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri paj med rökt lax
Glutenfri paj med rökt lax
Publicerad på
Glutenfri paj med rökt lax
Recept av Marika Kaila
Portioner
9
stTillagningstid
20
minuterIngredienser
- Botten
1 dl Glutenfri havremjölsblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 dl Glutenfritt fullkornsmjöl Dark Tef från Virtasalmi Cereal Products
1,5 dl mjölk
- Fyllning
150 g rökt lax, även kallrökt lax eller grå lax
2,5 dl grädde av tre lökar
1 ägg
1 dl riven ost
2,5 msk potatismjöl
1 tsk citronpeppar
0,5 dl färsk dill
40 g röd paprika
40 g gul paprika
0,5 dl ruccola
Beredning
- Botten
- Blanda alla ingredienser väl.
- Klicka ut i en smord och mjölad ugnsform med lös botten på 21 x 21 cm eller en liten (ca 20 cm) rund ugnsform.
- Fyllning
- Blanda grädde, ägg, riven ost, potatismjöl och citronpeppar och häll över bottnen.
- Hacka paprika, dill och rucola (låt rucolan vara i stora bitar) och strö över gräddblandningen, strö slutligen över laxen och baka i 200'c i ca 20 min.
- Låt svalna och servera med kaffe.
Tydligen behöver du inte potatismjöl i fyllningen, eftersom instruktionerna inte säger att du ska lägga till det i grädden?
Hallå?
Tack för att du upptäckte felet! Det stod verkligen inget om potatismjöl i receptet, men det har nu rättats till.