Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt ö-bröd

Glutenfritt skärgårdsbröd

Glutenfritt skärgårdsbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

50

minuter

Glutenfritt skärgårdsbröd är ett gott tillskott till både vardag och fest. Brödet är enkelt att göra till färdiga förrätter eller så kan du njuta det som det är.

Ingredienser

Beredning

  • Häll ölen i en skål och värm upp den till handtemperatur. Smula jästen och lös upp den väl i ölet. Tillsätt psyllium och låt blandningen svälla i 10 minuter.
  • Tillsätt sirap och salt, rör om. Tillsätt linfrökross och bovetekli. Vispa blandningen med en elektrisk mixer i några minuter. Tillsätt slutligen bovetemjölet och mjölblandningen.
  • Lyft upp degen med en stor sked i en 2-liters limpform smord med margarin. Släta ut ytan jämnt.
  • Låt brödet jäsa i 30-40 minuter. Medan brödet jäser, förvärm ugnen till 175°C.
  • Baka brödet i 50-60 minuter. Pensla brödets yta med sirapsvatten en eller ett par gånger i slutet av gräddningen.
  • Låt brödet vila i formen i ca 10 minuter och stjälp sedan upp det på ett galler.
  • Njut av glutenfritt skärgårdsbröd med kallrökt lax eller fiskkräm.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Tips

  • Skärgårdsbröd är bäst ett par dagar efter tillberedningen.
  • Om du vill kan du använda små glutenfria havreflingor
    i stället för bovetris. I så fall blir smaken på brödet något mildare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.