Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri runeberginepaj
Glutenfri Runebergintorttu
Publicerad på
Glutenfri Runebergintorttu
Recept av Marika Kaila
Portioner
10
stTillagningstid
30
minuterIngredienser
2 ägg
2 dl farinsocker
4 tsk äkta vaniljsocker
150 g vaniljyoghurt
5 msk Vaniljkrämspulver (hirs)
3 tsk vaniljarom
1 dl Virtasalmi's Grain Product Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl
2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
1 dl olja
1,5 dl grädde
- Ovanpå
hallonsylt
florsocker
vatten
Beredning
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Tillsätt vaniljyoghurt, vaniljkrämspulver och vaniljarom och blanda.
- Tillsätt de torra ingredienserna, olja och grädde och blanda väl.
- Häll i en smord och mjölad ugnsform med en diameter på 21 cm.
- Grädda i 200°C i 30-35 min (beroende på ugn).
- Ovanpå
- Låt kakan svalna och lägg en generös mängd sylt i mitten.
- Gör en tjock pasta av florsocker och vatten och häll runt sylten.