Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Runebergintorttu
Gluteeniton Runebergintorttu
Resepti julkaistu
Gluteeniton Runebergintorttu
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
10
kplKypsennysaika
30
minuuttiaAinekset
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
150 g vaniljajugurttia
5 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
3 tl vanilja-aromia
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl öljy
1,5 dl kermaa
- Päälle
vadelmahilloa
tomusokeria
vettä
Valmistus
- Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi kananmunat ja sokerit.
- Lisää vaniljajugurtti, vaniljakreemijauhe sekä vanilja-aromi ja sekoita.
- Lisää kuivat aineet, öljy sekä kerma ja sekoita hyvin.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun 21 cm halk. olevaan vuokaan.
- Paista 200’c 30-35 min (uunista riippuen).
- Päälle
- Anna tortun jäähtyä ja laita reilusti hilloa keskelle.
- Tee tomusokerista ja vedestä paksu tahna ja pursota hillon ympärille.