Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri rabarberkaka
Glutenfri rabarberkaka
Publicerad på
Glutenfri rabarberkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
40
minuterIngredienser
- I formen
50 g smör / margarin
1 dl farinsocker
5 dl hackad rabarber
- Deg
150 g smör/margarin
1,5-2 dl socker
2 ägg
2,5dlLjus GlutenfriMjölblandning / Glutenfri Mjölblandning för bullar
1 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
Beredning
- Fyllning
- Smält 50 g smör/margarin.
- Blanda det avsvalnade smälta smöret/margarinet och farinsockret och bred ut blandningen på botten av t.ex. en kakform med jämn/löstagbar botten.
- Skala och hacka rabarbern och fördela den i ugnsformen.
- Deg
- Vispa fett och socker.
- Tillsätt de rumstempererade äggen i skummet, ett i taget, och vispa tills det är jämnt.
- Blanda samman den ljusa mjöl-/bullmjölblandningen, bakpulver och vaniljsocker.
- Tillsätt mjölblandningen till degen och fördela den över rabarberlagret.
- Grädda kakan i 175°C i nedre delen av ugnen i 40-50 min.
- Om du använder en form med löstagbar botten, lägg ett bakplåtspapper på botten av ugnen, fettet kan droppa.
- Stjälp upp kakan på ett serveringsfat när den har svalnat.
Servera t.ex. med vispad vaniljsås. © Sari Karjalainen