Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri rabarberkaka

Glutenfri rabarberkaka

Glutenfri rabarberkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Fyllning
  • Smält 50 g smör/margarin.
  • Blanda det avsvalnade smälta smöret/margarinet och farinsockret och bred ut blandningen på botten av t.ex. en kakform med jämn/löstagbar botten.
  • Skala och hacka rabarbern och fördela den i ugnsformen.
  • Deg
  • Vispa fett och socker.
  • Tillsätt de rumstempererade äggen i skummet, ett i taget, och vispa tills det är jämnt.
  • Blanda samman den ljusa mjöl-/bullmjölblandningen, bakpulver och vaniljsocker.
  • Tillsätt mjölblandningen till degen och fördela den över rabarberlagret.
  • Grädda kakan i 175°C i nedre delen av ugnen i 40-50 min.
  • Om du använder en form med löstagbar botten, lägg ett bakplåtspapper på botten av ugnen, fettet kan droppa.
  • Stjälp upp kakan på ett serveringsfat när den har svalnat.


  • Servera t.ex. med vispad vaniljsås. © Sari Karjalainen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.