Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri gräddpaj
Glutenfri ostmassapaj
Publicerad på
Glutenfri ostmassapaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
25
minuterEn läcker glutenfri curdpaj är lätt att göra med Cereal Product Bun Flour Mix. Den bullliknande basen och den krämiga fyllningen är en perfekt match.
Ingredienser
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,75 dl socker
0,5 tsk salt
1 ägg
0,5 msk kardemumma
4,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
75 g smör
- Ingredienser i degbasen
2,5 dl mjölk (+37 grader)
25 g jäst
1 tsk socker
1,5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölblandning för Bullar
- Lägg till i degen
1 ägg
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
75 g smör (mjukt)
3 dl mjöl (225 g)
- Fyllning
2 tsk mjölkkvarg
2 dl vispgrädde eller mousserande grädde
2 ägg
ca 1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
n. 3 dl russin / 1 tesked aprikoser
Beredning
- Förbered först roten
- Blanda ihop ingredienserna
- Låt stå under en duk på en varm plats i ca 10 min ( eller tills det bubblar )
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degbasen.
- Tillsätt det mjuka smöret.
- Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
- Separera 1/5 av degen.
- Rulla den större delen till en bakplåtstor skiva på ett bakplåtspapper. Använd mjöl om det behövs.
- Lägg degen i en bakplåtspappersklädd långpanna och lyft upp kanterna.
- Kavla ut resten av degen på ett bakplåtspapper och skär till remsor för rutnätet.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca en halvtimme.
- Fyllning
- Blanda ihop ingredienserna och bred ut fyllningen på den jästa degen.
- Lägg aprikoserna på ytan med de upphöjda gitterremsorna emellan.
- Pensla degremsorna och kanterna med ägg.
- Baka i 200°C varm ugn i ca 20-25 minuter.
- Glutenfria grahamskex är godast när de är lätt kylda.