Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri rödvinsbärstårta
Glutenfri rödvinsbärtårta
Publicerad på
Glutenfri rödvinsbärtårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
15
minuterIngredienser
2 ägg
1 dl socker
1,25dlViljatuote Glutenfri Mjölblanding för Bullar / Ljus Glutenfri Mjölblandning
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten
- Förstärkning
Citronsaft
vatten
socker
- Vaniljglass med smör
150 g smör
1,5 dl mjölk
3 tsk potatismjöl/majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
2 msk socker
- Ovanpå
Bär av rödvin
Beredning
- Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
- Tillsätt det kokande vattnet lite i taget och tillsätt till sist, genom att försiktigt vända, den siktade mjölblandningen med bakpulver och vaniljsocker.
- Häll smeten i pajformen.
- Baka i 200 grader i 15-20 min.
- Stjälp upp den mogna pajbotten när den svalnat.
- Vaniljglass med smör
- Lägg smöret i små bitar, mjölk och potatismjöl i en kastrull.
- Värm under omrörning tills den är tjock.
- Smaka av med vaniljsocker och socker.
- Häll den svalnade glassen över den väl fuktade kakan och garnera med rödvinsbär.