Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Cheery Berry Pie
Glutenfri bärpaj med ost
Publicerad på
Glutenfri bärpaj med ost
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
35
minuterDenna glutenfria färska bärpaj är ett läckert tillskott till kaffebordet. Glutenfri Bovetekli Virtasalmi Cereal Products ger en lite annorlunda smak och konsistens till basen.
Ingredienser
200 g (mjölkfritt) margarin
2,5 dl socker
0,5 dl Glutenfria bovetesoppor från Virtasalmi Cereal Products
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl vatten
5 dl lingon eller blåbär
Beredning
- Blanda socker, mjölblandning och kli till ett mycket mjukt eller smält margarin.
- Ta bort 1½ dl av blandningen och tillsätt resten av ingredienserna, utom bären, till den återstående degen.
- Blanda degen till en jämn smet och häll den i en smord pajform.
- Strö över de (frysta) bären.
- Smula ihop degen till en glasyr och grädda i 200 °C varm ugn i ca 35 minuter.
- Servera en glutenfri färsk bärpaj med vaniljglass till matgästerna