Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pepparkaksbrownie
Glutenfri pepparkaka brownie
Publicerad på
Glutenfri pepparkaka brownie
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
16
bitarTillagningstid
20
minuterGlutenfri pepparkaksbrownie är en utsökt kombination av pepparkakor och choklad! Den här är den bästa julgodisen!
Ingredienser
100 g smör
1 msk rypsolja
2,5 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt
1 dl kakaopulver
1 krm salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm malda kryddnejlikor
10 glutenfria pepparkakor
100 g glutenfri mjölkchoklad
Beredning
- Lägg det smälta margarinet, sockret och oljan i en skål och blanda väl i ungefär en minut. Tillsätt vaniljextraktet till äggen och blanda väl igen (ca 1 minut). Utan noggrann blandning i detta skede blir toppingen inte krispig och sprucken.
- Lägg en sil över en skål och tillsätt den mörka mjölblandningen, kakaopulver, kryddor och salt. Rör ner de torra ingredienserna och lyft för att blanda. Blanda bara så mycket att mjölet blandas in i degen! Det kommer att finnas några smulor av mjölblandningen kvar i sikten, så vänd ner resten i degen.
- Rör ner mjölkchokladbitarna och pepparkaksbitarna (ca 5 pepparkakor räcker).
- Skrapa upp degen i en djup form (20 cm x 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Bred ut jämnt. Strö över mjölkchokladbitar och pepparkaksbitar (de återstående 5)
. Grädda i ugnen på översta falsen i 20-25 minuter i 175°C. Du kan använda en tandpetare för att känna om brownien är klar. När du testar kanterna ska pinnen komma ut ren, men annars förbli degig. Hitta din favoritgrad av degighet genom att experimentera! - Låt svalna och skär i bitar. Servera t.ex. med vaniljglass.
Tips
- Värm den glutenfria pepparkaksbrownien i mikrovågsugnen innan du avnjuter den. Det bästa komplementet till en varm brownie är din favoritglass!