Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton piparkakkubrownie
Gluteeniton piparkakkubrownie
Resepti julkaistu
Gluteeniton piparkakkubrownie
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
16
palaaKypsennysaika
20
minuuttiaGluteeniton piparkakkubrownie on herkullinen yhdistelmä piparkakkua ja suklaata! Tästä ei jouluherkku voi enää parantua!
Ainekset
100 g voita
1 rkl öljyä
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljauutetta
0,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl kaakaojauhetta
1 mm suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 mm neilikkaa jauhettuna
10 gluteenitonta piparia
100 g gluteenitonta maitosuklaata
Valmistus
- Mittaa sulatettu margariini, sokeri ja öljy kulhoon ja sekoita kunnolla noin minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmunat vaniljauute ja sekoita taas kunnolla (n. 1 min). Ilman huolellista sekoittamista tässä vaiheessa, päällisestä ei tule rapeaa ja rakoilevaa.
- Aseta kulhon päälle siivilä ja mittaa siihen tumma jauhoseos, kaakaojauhe, mausteet ja suola. Sekoita kuivat ainekset joukkoon nostelemalla. Sekoita vain sen verran, että saat jauhot taikinan sekaan! Siivilään jää jauhoseoksesta rouheita, joten kippaa loput taikinan joukkoon.
- Sekoita joukkoon maitosuklaapalasia ja piparkakun palasia (noin 5 piparia riittää).
- Kaavi taikina syvään leivinpaperilla (loput 5 kpl) vuorattuun vuokaan (20cm x 20cm). Levitä tasaiseksi. Ripottele päälle maitosuklaan palasia ja piparia. Paista uunissa ylätasolla 20-25 minuuttia 175-asteessa. Voit kokeilla hammastikulla brownien kypsyyttä. Reunoilta kokeillessa tikun tulisi olla puhdas, mutta muualta jäädä taikinaiseksi. Löydä oma suosikki kypsyysaste kokeilemalla!
- Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki
- Lämmitä ennen herkuttelua gluteeniton piparkakkubrownie-palaa mikrossa. Lämpimän brownien paras kaveri on suosikki jäätelösi!