Gluteeniton piparkakkubrownie

Gluteeniton piparkakkubrownie

Piparkakkua ja suklaata! Tästä ei jouluherkku voi enää parantua!

AINEKSET

100 g voita
1 rkl öljyä
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljauutetta
¾ dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl kaakaojauhetta
1 mm suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 mm neilikkaa jauhettuna
10 gluteenitonta piparia
100 g gluteenitonta maitosuklaata

VALMISTUS

Mittaa sulatettu margariini, sokeri ja öljy kulhoon ja sekoita kunnolla noin minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmunat vaniljauute ja sekoita taas kunnolla (n. 1 min). Ilman huolellista sekoittamista tässä vaiheessa, päällisestä ei tule rapeaa ja rakoilevaa.

Aseta kulhon päälle siivilä ja mittaa siihen tumma jauhoseos, kaakaojauhe, mausteet ja suola. Sekoita kuivat ainekset joukkoon nostelemalla. Sekoita vain sen verran, että saat jauhot taikinan sekaan! Siivilään jää jauhoseoksesta rouheita, joten kippaa loput taikinan joukkoon.

Sekoita joukkoon maitosuklaapalasia ja piparkakun palasia (noin 5 piparia riittää).

Kaavi taikina syvään leivinpaperilla (loput 5 kpl) vuorattuun vuokaan (20cm x 20cm). Levitä tasaiseksi. Ripottele päälle maitosuklaan palasia ja piparia. Paista uunissa ylätasolla 20-25 minuuttia 175-asteessa. Voit kokeilla hammastikulla brownien kypsyyttä. Reunoilta kokeillessa tikun tulisi olla puhdas, mutta muualta jäädä taikinaiseksi. Löydä oma suosikki kypsyysaste kokeilemalla!

Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Lämmitä ennen herkuttelua brownie-palaa mikrossa. Lämpimän brownien paras kaveri on suosikki jäätelösi!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *