Gluteeniton porkkanakakku

Gluteeniton Porkkanakakku (porkkanajauhoseos)

Mehevä gluteeniton ja vegaaninen porkkanakakku onnistuu täydellisesti uudella Gluteenittomalla Porkkanajauhoseoksella!

AINEKSET

Porkkanakakku
200 g porkkanoita (n.3,5 dl raastettuna)
195 g / n.3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Porkkanajauhoseosta
60 g / n.1,5 dl mantelijauhoja
150 g / n. 2dl sokeria. Voit käyttää esim.80 g hienosokeria ja 70 g fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl Ceyloninkanelia
1,5 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl suolaa
2 dl kasvipohjaista maitojuomaa esim.kaurajuoma
1,5 dl maustamatonta kasvipohjaista jogurttia esim.kaura tai soija
1 dl rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista kasvisrasvaa

Karamellisoidut pekaanipähkinät
100 g pekaanipähkinöitä
0,5 dl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Kuorrutus
2 dl kasvipohjaista vaahtoutuvaa vispiä (mittaus ennen vaahdottamista, kun vispi on nesteenä)
0,75 dl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia esim.kaura tai soija
koristeluun: sesongin hedelmiä

VALMISTUS

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä reunat.

Raasta porkkanat ohueksi raasteeksi. Sekoita yhteen kuivat aineet. Lisää kasvimaito ja -jogurtti, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan.

Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia tai kunnes tikkutesti on puhdas. Anna kakun jäähtyä.

Pilko pähkinät ja kuumenna niitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Vähennä lämpöä, lisää siirappi ja sekoita, kunnes kaikki pähkinät saavat siirappikuorrutteen. Kaada pähkinät jäähtymään lautaselle tai leivinpaperin päälle.

Vaahdota kasvisvispi ja sekoita jogurtti joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakku ja levitä n. 1/3 vaahdosta kakkupohjan päälle. Ripottele karamellisoidut pähkinät päälle. Asettele toinen kakkukerros päälle, kuorruta ja koristele hedelmillä. Nauti!

Tiina Strandberg | My Berry Forest
Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *