Gluteeniton omena galette

Gluteeniton omena galette

Galette on täydellinen valinta vaikka mökillä! Piirakan tekeminen ei vaadi vuokaa, vaan muoto saadaan taittamalla reunat hieman täytteiden päälle.

AINEKSET

Pohja:
195 g (n.3 dl) Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
90 g maidotonta margariinia
1-2 rkl kylmää vettä

Täyte:
200 g (n.4 pientä) omenaa
3 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
voiteluun: 2 rkl vaahterasiirappia

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita yhteen kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini ja lisää vettä, kunnes taikina on kiinteää. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi ja sekoita siirappi ja mausteet joukkoon. Kauli taikina suureksi ohueksi kiekoksi. Asettele omenat piirakan päälle, jätä reunoihin n. 2 cm tyhjää. Taita reunat kohti keskustaa ja voitele siirapilla. Paista 20 min. Tarjoile jäätelön kanssa.

Tiina Strandberg | My Berry Forest

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *