Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri pepparkaksdeg
Glutenfri pepparkaksdeg
Publicerad på
Glutenfri pepparkaksdeg
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
5
minuterProva vår läckra och enkla glutenfria pepparkaksdeg! Detta recept garanterar den perfekta smaken och konsistensen för julbaket. Hitta tips och steg-för-steg-instruktioner nu!
Ingredienser
1 dl mörk sirap
1 dl socker
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk pomeransskal
1 tsk kryddnejlika
0,5 tsk kryddpeppar
0,5 tsk salt
100 g smör
2 ägg
1 tsk soda
Beredning
- Koka upp sirap, socker och kryddor i en kastrull.
- Smält smöret i den något avsvalnade blandningen och tillsätt sedan äggen.
- Blanda mjölet med sodan och tillsätt till degen.
- Sätt pepparkaksdegen i en tät skål och låt den hårdna i kylen över natten.
- Kavla ut degen till en tunn skiva på mjölat underlag och ta ut kakorna med en pepparkaksform.
- Baka i 200 grader i 5-7 minuter.
Ett riktigt bra recept och lätt att baka! Gick inte sönder och var lätt att ta bort från bordet! 👍
Tack för din feedback! 🙂
Hej.
Jag undrar om jag kan göra den utan ägg?
Hej Jenni,
Ledsen för förseningen med att svara! Vi har inte provat det här receptet utan ägget, det skulle vara värt ett försök. Om du gjorde det här receptet utan ägget, vänligen meddela oss hur det gick.