Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri pepparkaksdeg

Glutenfri pepparkaksdeg

Glutenfri pepparkaksdeg

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.2 från 29 röster
Tillagningstid

5

minuter

Prova vår läckra och enkla glutenfria pepparkaksdeg! Detta recept garanterar den perfekta smaken och konsistensen för julbaket. Hitta tips och steg-för-steg-instruktioner nu!

Ingredienser

  • 1 dl mörk sirap

  • 1 dl socker

  • 2 tsk kanel

  • 2 tsk ingefära

  • 1 tsk pomeransskal

  • 1 tsk kryddnejlika

  • 0,5 tsk kryddpeppar

  • 0,5 tsk salt

  • 100 g smör

  • 2 ägg

  • 1 tsk soda

  • 5,5 dl Viljatuote Ljus Glutenfri Mjölblandning

Beredning

  • Koka upp sirap, socker och kryddor i en kastrull.
  • Smält smöret i den något avsvalnade blandningen och tillsätt sedan äggen.
  • Blanda mjölet med sodan och tillsätt till degen.
  • Sätt pepparkaksdegen i en tät skål och låt den hårdna i kylen över natten.
  • Kavla ut degen till en tunn skiva på mjölat underlag och ta ut kakorna med en pepparkaksform.
  • Baka i 200 grader i 5-7 minuter.

4 Kommentarer

  1. Ett riktigt bra recept och lätt att baka! Gick inte sönder och var lätt att ta bort från bordet! 👍

    1. Hej Jenni,
      Ledsen för förseningen med att svara! Vi har inte provat det här receptet utan ägget, det skulle vara värt ett försök. Om du gjorde det här receptet utan ägget, vänligen meddela oss hur det gick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.