Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri mandarinkaka

Glutenfri mandarinkaka

Glutenfri mandarinkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

45

Protokoll

Ingredienser

  • 5 ägg (rumstemperatur)

  • 4 dl glutenfri blandning av sorghum och mjöl

  • 2 dl socker

  • 2 dl rapsolja

  • 2,5 dl Mandarinjuice

  • 3 rivet skal av mandarin

  • 1 dl vaniljarom

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • För dekoration
  • Florsocker

  • Tunna skivor av mandarin

Beredning

  • Separera gulorna och vitan i varsin skål.
  • Vispa vitorna så att konsistensen bryts upp och tillsätt sockret i omgångar samtidigt som du blandar med en elvisp. Blanda tills ett styvt skum bildas (ca 10 minuter) och lämna toppar i skummet.
  • Fortsätt mixa och tillsätt äggulor, rapsolja, rivet mandarinskal, salt, vaniljextrakt och mandarinsaft.
  • Blanda bakpulvret i mjölblandningen och tillsätt till degen. Blanda bara tills mjölet har införlivats i degen.
  • Häll kaksmeten i en smord och bakplåtspappersklädd kakform på ca ⌀26 cm.
  • Grädda i 160°C på nedre falsen i ugnen i ca 45 minuter, tills kakan är genomgräddad.
  • Släpp kakformen 1-2 gånger direkt efter att den tagits ut ur ugnen, från en höjd av ca 20 cm.
  • Låt kakan svalna ordentligt. Ringla över florsocker och garnera med mandarinskivor.

    Iina Sarkama | Iinabites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.