Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri mandarinkaka
Glutenfri mandarinkaka
Publicerad på
Glutenfri mandarinkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
45
minuterIngredienser
5 ägg (rumstempererade)
2 dl socker
2 dl rapsolja
2,5 dl mandarinjuice
3 rivet mandarinskal
1 tsk vaniljsmak
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
- För dekoration
Florsocker
Tunna skivor mandarin
Beredning
- Separera äggulorna och vitorna i var sin skål.
- Vispa vitorna för att bryta upp strukturen och tillsätt sockret i omgångar medan du blandar med en elektrisk mixer. Blanda tills ett styvt skum bildas (ca 10 minuter) och lämna toppar i skummet.
- Fortsätt mixa och tillsätt äggulor, rapsolja, rivet mandarinskal, salt, vaniljextrakt och mandarinsaft.
- Blanda bakpulvret i mjölblandningen och tillsätt till degen. Blanda bara tills mjölet är inarbetat i degen.
- Häll kaksmeten i en smord och bakplåtspappersklädd kakform på ca ⌀26 cm.
- kaka Baka i 160°C på ugnens näst nedersta fal i ca 45 minuter, tills den är genomkokt.
- Släpp kakformen 1-2 gånger direkt efter att den tagits ut ur ugnen, från ca 20 cm höjd.
- Låt kakan svalna ordentligt.
Ringla över florsocker och garnera med mandarinskivor. Iina Sarkama |Iinabites