Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri mandarinkaka
Glutenfri mandarinkaka
Recept publicerat
Glutenfri mandarinkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
45
minuterIngredienser
5 ägg (rumstemperatur)
2 dl socker
2 dl rapsolja
2,5 dl Mandarinjuice
3 rivet skal av mandarin
1 dl vaniljarom
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
- För dekoration
Florsocker
Tunna skivor av mandarin
Beredning
- Separera gulorna och vitan i varsin skål.
- Vispa vitorna så att konsistensen bryts upp och tillsätt sockret i omgångar samtidigt som du blandar med en elvisp. Blanda tills ett styvt skum bildas (ca 10 minuter) och lämna toppar i skummet.
- Fortsätt mixa och tillsätt äggulor, rapsolja, rivet mandarinskal, salt, vaniljextrakt och mandarinsaft.
- Blanda bakpulvret i mjölblandningen och tillsätt till degen. Blanda bara tills mjölet har införlivats i degen.
- Häll kaksmeten i en smord och bakplåtspappersklädd kakform på ca ⌀26 cm.
- Grädda i 160°C på nedre falsen i ugnen i ca 45 minuter, tills kakan är genomgräddad.
- Släpp kakformen 1-2 gånger direkt efter att den tagits ut ur ugnen, från en höjd av ca 20 cm.
- Låt kakan svalna ordentligt. Ringla över florsocker och garnera med mandarinskivor.
Iina Sarkama | Iinabites