Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri mandarinkaka

Glutenfri mandarinkaka

Glutenfri mandarinkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

45

minuter

Ingredienser

  • 5 ägg (rumstempererade)

  • 4 dl glutenfri sorghum-mjölblandning

  • 2 dl socker

  • 2 dl rapsolja

  • 2,5 dl mandarinjuice

  • 3 rivet mandarinskal

  • 1 tsk vaniljsmak

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • För dekoration
  • Florsocker

  • Tunna skivor mandarin

Beredning

  • Separera äggulorna och vitorna i var sin skål.
  • Vispa vitorna för att bryta upp strukturen och tillsätt sockret i omgångar medan du blandar med en elektrisk mixer. Blanda tills ett styvt skum bildas (ca 10 minuter) och lämna toppar i skummet.
  • Fortsätt mixa och tillsätt äggulor, rapsolja, rivet mandarinskal, salt, vaniljextrakt och mandarinsaft.
  • Blanda bakpulvret i mjölblandningen och tillsätt till degen. Blanda bara tills mjölet är inarbetat i degen.
  • Häll kaksmeten i en smord och bakplåtspappersklädd kakform på ca ⌀26 cm.
  • kaka Baka i 160°C på ugnens näst nedersta fal i ca 45 minuter, tills den är genomkokt.
  • Släpp kakformen 1-2 gånger direkt efter att den tagits ut ur ugnen, från ca 20 cm höjd.
  • Låt kakan svalna ordentligt.

    Ringla över florsocker och garnera med mandarinskivor. Iina Sarkama |Iinabites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.