Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri pepparkakskladdkaka
Glutenfri kladdkaka med pepparkakssmak
Publicerad på
Glutenfri kladdkaka med pepparkakssmak
Recept av Mariia från Viljatuote
Portioner
12
bitarTillagningstid
15
minuterDen här glutenfria pepparkakskladdkakan är som gjord för vinterdagar! Den underbart välbekanta och älskade kladdkakan får en pepparkakssmak i detta recept.
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk glutenfri choklad
4 ägg
2 dl indiansocker / vanligt socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl Mörk glutenfria mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk pepparkakskrydda
- Eller gör din egen pepparkakskrydda:
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen pomerans
Beredning
- Smält smör och choklad på svag värme och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman den mörka mjölblandningen, vaniljsocker, bakpulver, salt och pepparkakskrydda/kryddor och tillsätt till ägg-sockerskummet under försiktig omröring. Tillsätt det avsvalnade chokladsmöret.
- Sätt bakplåtsapper i en 24 cm ugnsform med lös botten och smörj (och bröa kanterna på formen).
- Grädda vid 200 C i 15-20 min. Kakan ska vara lös i mitten.
- Kyl ner och servera de glutenfria pepparkakskladdkakan med vaniljglass.