Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri pepparkakskladdkaka

Glutenfri kladdkaka med pepparkakssmak

Glutenfri kladdkaka med pepparkakssmak

Recept av Mariia från Viljatuote
5.0 från 1 röst
Portioner

12

bitar
Tillagningstid

15

minuter

Den här glutenfria pepparkakskladdkakan är som gjord för vinterdagar! Den underbart välbekanta och älskade kladdkakan får en pepparkakssmak i detta recept.

Ingredienser

  • 200 g smör

  • 200 g mörk glutenfri choklad

  • 4 ägg

  • 2 dl indiansocker / vanligt socker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 dl Mörk glutenfria mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 1 msk pepparkakskrydda

  • Eller gör din egen pepparkakskrydda:
  • 1 tsk kanel

  • 0,5 tsk kardemumma

  • 0,5 tsk malda kryddnejlikor

  • 0,5 tsk malen ingefära

  • 0,5 tsk malen pomerans

Beredning

  • Smält smör och choklad på svag värme och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman den mörka mjölblandningen, vaniljsocker, bakpulver, salt och pepparkakskrydda/kryddor och tillsätt till ägg-sockerskummet under försiktig omröring. Tillsätt det avsvalnade chokladsmöret.
  • Sätt bakplåtsapper i en 24 cm ugnsform med lös botten och smörj (och bröa kanterna på formen).
  • Grädda vid 200 C i 15-20 min. Kakan ska vara lös i mitten.
  • Kyl ner och servera de glutenfria pepparkakskladdkakan med vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.