Gluteeniton piparimutakakku
TekijäMariia Viljatuotteelta
Gluteeniton piparimutakakku
Servingsannokset
Tämä jouluinen gluteeniton piparimutakakku on kuin tehty talvipäivien herkuksi! Ihana tuttu ja rakastettu mutakakku saa tässä reseptissä piparin maun.
Ainekset
200 g 200 voita
200 g 200 tummaa gluteenitonta suklaata
4 4 kananmunaa
2 dl 2 intiaanisokeria / tavan sokeria
1 tl 1 vaniljasokeria
2 dl 2 Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl 1 leivinjauhetta
0,5 tl 0,5 suolaa
1 rkl 1 piparkakkumaustetta
- TAI
1 tl 1 kanelia
0,5 tl 0,5 kardemummaa
0,5 tl 0,5 jauhettua neilikkaa
0,5 tl 0,5 jauhettua inkivääriä
0,5 tl 0,5 jauhettua pomeranssia
Valmistus
- Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tumma jauhoseos, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja piparkakkumauste/mausteet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaavoi.
- Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuokaan ja voitele (ja korppujauhota vuoan reunat).
- Paista 24 cm kokoisessa irtopohjavuoassa 200 C asteessa 15-20 min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä löysäksi.
- Jäähdytä ja tarjoa gluteeniton piparimutakakku vaniljajäätelön kanssa.