Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton piparimutakakku

Gluteeniton piparimutakakku

Gluteeniton piparimutakakku

Reseptin kirjoittaja Mariia Viljatuotteelta
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

palaa
Kypsennysaika

15

minuuttia

Tämä jouluinen gluteeniton piparimutakakku on kuin tehty talvipäivien herkuksi! Ihana tuttu ja rakastettu mutakakku saa tässä reseptissä piparin maun.

Ainekset

  • 200 g voita

  • 200 g tummaa gluteenitonta suklaata

  • 4 kananmunaa

  • 2 dl intiaanisokeria / tavan sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 rkl piparkakkumaustetta

  • TAI
  • 1 tl kanelia

  • 0,5 tl kardemummaa

  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa

  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä

  • 0,5 tl jauhettua pomeranssia

Valmistus

  • Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tumma jauhoseos, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja piparkakkumauste/mausteet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaavoi.
  • Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuokaan ja voitele (ja korppujauhota vuoan reunat).
  • Paista 24 cm kokoisessa irtopohjavuoassa 200 C asteessa 15-20 min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä löysäksi.
  • Jäähdytä ja tarjoa gluteeniton piparimutakakku vaniljajäätelön kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.