| | |

Gluteeniton piparimutakakku

Gluteeniton piparimutakakku

0 from 0 votes
Recipe by Mariia Viljatuotteelta
Servings

annokset

Tämä jouluinen gluteeniton piparimutakakku on kuin tehty talvipäivien herkuksi! Ihana tuttu ja rakastettu mutakakku saa tässä reseptissä piparin maun.

Ainekset

  • 200 g 200 voita

  • 200 g 200 tummaa gluteenitonta suklaata

  • 4 4 kananmunaa

  • 2 dl 2 intiaanisokeria / tavan sokeria

  • 1 tl 1 vaniljasokeria

  • 2 dl 2 Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 1 tl 1 leivinjauhetta

  • 0,5 tl 0,5 suolaa

  • 1 rkl 1 piparkakkumaustetta

  • TAI
  • 1 tl 1 kanelia

  • 0,5 tl 0,5 kardemummaa

  • 0,5 tl 0,5 jauhettua neilikkaa

  • 0,5 tl 0,5 jauhettua inkivääriä

  • 0,5 tl 0,5 jauhettua pomeranssia

Valmistus

  • Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tumma jauhoseos, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja piparkakkumauste/mausteet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaavoi.
  • Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuokaan ja voitele (ja korppujauhota vuoan reunat).
  • Paista 24 cm kokoisessa irtopohjavuoassa 200 C asteessa 15-20 min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä löysäksi.
  • Jäähdytä ja tarjoa gluteeniton piparimutakakku vaniljajäätelön kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *