Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri vegansk paj

Glutenfri vegansk paj

Glutenfri vegansk paj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

25

minuter

Glutenfri vegansk paj är ett veganskt alternativ till de traditionella köttfärspajerna! Men den här delikatessen blir inte slagen vad beträffar smak!

Ingredienser

  • Mjölkfri kvargsmördeg
  • 3,5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 250 g mjölkfritt margarin

  • 250 g mjölkfri naturell kvarg

  • Fyllning
  • 1 dl hirs eller grötris

  • 1 lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • ca 250 g veganfärs

  • 1 tsk mald spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver

  • 2 tsk torkade örter, t.ex. timjan och oregano

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk svartpeppar

  • 50-100 ml grönsaksbuljong (mängden vätska beror på hur saftig den kokta hirsen/riset är)

Beredning

  • Blanda de torra ingredienserna. Nyp det mjölkfria margarinet i blandningen. Tillsätt kvargen och blanda lätt. Ställ in degen i kylen i 30 minuter.
  • Koka hirsen eller grötriset. Hacka löken. Stek veganfärsen och löken. Tillsätt kryddor och grönsaksbuljong.
  • Kavla ut degen på en väl mjölad yta till storleken av en bakplåt. Lägg fyllningen på ena sidan av plåten och vik den andra sidan över. Tryck till kanterna ordentligt och stick med en gaffel. Baka i 200 C i ca 25 minuter.

    Njut av den glutenfria smördegen med en färgglad sallad! Tiina Strandberg |My Berry Forest 

Tips

  • Du kan smörja pajen med t.ex. glutenfri havredryck eller en blandning av mjölkfri kvarg och havredryck innan du gräddar den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.