Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri mjuk rabarberpaj
Glutenfri mjuk rabarberpaj
Publicerad på
Glutenfri mjuk rabarberpaj
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12
stTillagningstid
40
minuterGlutenfri mjuk rabarberpaj passar bra med vaniljglass eller sås. Virtasalmi Cereal Products mjölmix med bullbönor ger pajbotten en härlig mjukhet och krispighet.
Ingredienser
- Botten
75 g smör
0,5 dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg
1,5 dl Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl från Virtasalmi Cereal Produkt
0,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
1,5 tsk bakpulver
- Fyllning
bitar av rabarber
farinasocker
- Ovanpå
1 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Beredning
- Botten
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda socker, grädde, ägg och de torra ingredienserna med det avsvalnade smöret tills allt är blandat.
- Fördela degen i en rund, smord pajform.
- Fyllning
- Häll rabarberbitarna över bottnen och strö över farinsocker.
- Förgrädda i 200°C (bakugn) i ca 15 minuter.
- Ovanpå
- Blanda ägg, grädde och socker under förkokningen.
- Häll blandningen över pajen 15 minuter efter gräddningen.
- Ställ in i ugnen i ytterligare 25 minuter.
Njut av den glutenfria mjuka rabarberpajen med vaniljsås eller glass. Kirsi Epäilys |Villa Kanervan Bakugn