Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Pehmeä Raparperipiirakka
Gluteeniton Pehmeä Raparperipiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Pehmeä Raparperipiirakka
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
12
kplKypsennysaika
40
minuuttiaGluteeniton pehmeä raparperipiirakka sopii yhteen vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Virtasalmen Viljatuotteen härkäpapujauhoseos tuo ihanaa pehmeyttä ja rapeutta piirakkapohjaan.
Ainekset
- Pohja
75 g voita
0,5 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 muna
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyvä Riisijauhoa
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
- Täyte
raparperinpaloja
fariinisokeria
- Päälle
1 muna
1 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Pohja
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita jäähtyneeseen voihin sokeri, kerma, muna sekä kuivat aineet keskenään sekoitettuna.
- Levitä taikina pyöreään, voideltuun piirakkavuokaan.
- Täyte
- Kaada raparperin palaset pohjan päälle ja ripottele päälle fariinisokeria.
- Esipaista 200 asteessa (leivinuuni) noin 15 minuuttia.
- Päälle
- Esikypsennyksen aikana sekoita muna, kerma ja sokeri.
- Kaada seos piirakan päälle 15 minuuttia paiston jälkeen.
- Laita uuniin vielä 25 minuutiksi.
- Nauti gluteeniton pehmeä raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni