Gluteeniton Englantilainen Hedelmäkakku

Gluteeniton Englantilainen Hedelmäkakku

Hedelmäinen kuivakakku Virtasalmen Viljatuotteen härkäpapujauhoseoksesta

AINEKSET

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Suomalaista Hienoa Tattarijauhoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
100 g sokeroitua sukaattisitruunankuorta
100 g coctailkirsikoita paloina
50 g sokeroitua appelsiininkuorta
0.5 dl tummaa rommia

VALMISTUS

Laita kuivahedelmät mehustumaan rommiin (appelsiinimehu käy myös).
Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokerin ja kookoshiutaleet.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää vaahtonn munat yksitellen.
Munien lisäämisen välissä kannattaa lisätä lusikallinen jauhoseosta, jotta taikina ei juoksetu.
Lisää joukkoon loppu jauhoseoksesta sekä kuivahedelmät ja rommi.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
Paista kakkua leivinuunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kakku paranee jos sitä malttaa säilyttää muutaman päivän kylmässä ennen tarjoilua.
Sopii myös pakastettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *