Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri paj med broccoli och lök
Glutenfri paj med broccoli och lök
Publicerad på
Glutenfri paj med broccoli och lök
Recept av Marika Kaila
Portioner
9
ransonerTillagningstid
20
minuterIngredienser
- Botten
120 g mjukt smör
0,5 prk (125g) mjölkkvarg
2,5 tsk bakpulver
1 dl Glutenfritt grovt bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
- Fyllning
1 stor rödlök
200 g broccolikål
en skvätt olja
en skvätt blandad peppar (santa maria)
2,5 dl grädde av tre lökar (Valio)
2 ägg
2 dl riven ost
1 tsk torkad rosmarin
0,5 tsk herbemare örtsalt
0,5 tsk chili-smakblandning
2 msk majsmjöl
1 tsk paprikapulver
0,5 dl färsk persilja
Beredning
- Botten
- kvargBlanda det mjuka smöret och. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl.
- Bred ut degen i en pajform på 27 cm i diameter som botten och lyft även degen något ut mot kanterna. Använd mjöl om det behövs eller baka med våta händer.
- Ställ in i kylen i väntan på att fyllningen ska tillagas.
- Fyllning
- Fräs den hackade rödlöken och broccolin i en skvätt olja, strö över lite pepparblandning.
- Blanda grädde, ägg, riven ost och kryddor och tillsätt i botten.
- Strö färsk persilja över gräddblandningen.
- Lägg den tärnade rödlöken och broccolin sist och baka i 200'c i ca 20 min.