Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pannkaka

Glutenfri pannkaka

Glutenfri pannkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.0 från 4 röster
Portioner

1

pizza
Tillagningstid

20

minuter

Glutenfria pannkakor är enkla att göra med vår glutenfria bullmjölsmix. Prova och älska det också! Du behöver en gjutjärnspanna med en diameter på ca 30 cm för att baka pizzan!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl Viljatuote glutenfri bullpulverblandning

  • 2 tsk torrjäst

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk socker

  • 2,5 dl varmt vatten (ca 45 C)

  • 2 msk olivolja

  • msk tsk Dessutom: 1 olivolja och ¼ vitlökspulver på basen

  • och en skvätt olivolja i en kastrull

  • Tomatsås
  • 150 g tomatpuré

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 tsk lökpulver

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk torkad oregano

  • 0,25 tsk Vitlökspulver

  • 0,5 tsk salt

  • På toppen av pizzan: mozzarellaost eller vegansk mozzarellaost och ca 200 g ugnsrostade tomater

Beredning

  • Förvärm ugnen till 225 grader.
  • Blanda de torra ingredienserna: mjöl, torrjäst, salt och socker. Tillsätt det varma vattnet och knåda degen i en minut. Tillsätt olivoljan och knåda degen tills den är smidig. Smörj en gjutjärnspanna med olivolja och tryck ut degen i botten och på sidorna av pannan. Låt botten jäsa i ca 15 minuter.
  • Blanda alla ingredienser till tomatsåsen. Bred olivolja på bottnen och strö vitlökspulver över bottnen. Fördela tomatsåsen jämnt och toppa med mozzarellaost. Baka i ca 20 minuter. Du kan rosta tomaterna i ugnen (i en annan form) samtidigt.

    Servera den glutenfria pannkakan varm med tomater och örter. Tiina Strandberg |My Berry Forest

Tips

  • Du kan också baka pizzan på ett bakplåtspapper för att göra skorpan tunnare. Detta minskar bakningstiden till cirka 12-15 minuter.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.