Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pannkaka
Glutenfri pannkaka
Publicerad på
Glutenfri pannkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
pizzaTillagningstid
20
minuterGlutenfria pannkakor är enkla att göra med vår glutenfria bullmjölsmix. Prova och älska det också! Du behöver en gjutjärnspanna med en diameter på ca 30 cm för att baka pizzan!
Ingredienser
- Botten
2 tsk torrjäst
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
2,5 dl varmt vatten (ca 45 C)
2 msk olivolja
msk tsk Dessutom: 1 olivolja och ¼ vitlökspulver på basen
och en skvätt olivolja i en kastrull
- Tomatsås
150 g tomatpuré
1 msk tomatpuré
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk socker
1 tsk torkad oregano
0,25 tsk Vitlökspulver
0,5 tsk salt
På toppen av pizzan: mozzarellaost eller vegansk mozzarellaost och ca 200 g ugnsrostade tomater
Beredning
- Förvärm ugnen till 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna: mjöl, torrjäst, salt och socker. Tillsätt det varma vattnet och knåda degen i en minut. Tillsätt olivoljan och knåda degen tills den är smidig. Smörj en gjutjärnspanna med olivolja och tryck ut degen i botten och på sidorna av pannan. Låt botten jäsa i ca 15 minuter.
- Blanda alla ingredienser till tomatsåsen. Bred olivolja på bottnen och strö vitlökspulver över bottnen. Fördela tomatsåsen jämnt och toppa med mozzarellaost. Baka i ca 20 minuter. Du kan rosta tomaterna i ugnen (i en annan form) samtidigt.
Servera den glutenfria pannkakan varm med tomater och örter. Tiina Strandberg |My Berry Forest
Tips
- Du kan också baka pizzan på ett bakplåtspapper för att göra skorpan tunnare. Detta minskar bakningstiden till cirka 12-15 minuter.
En smaklig botten är på väg!