Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri äppelsylt med kanelstång
Glutenfri äppelsylt-kanelstång
Publicerad på
Glutenfri äppelsylt-kanelstång
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
2
längderTillagningstid
20
minuterGuiden kommer att vara 2 lång.
Ingredienser
1 l mjölk
(4 tsk Viljatuote Glutenfri Psyllium)
2 msk kardemumma
4 dl socker
2 tsk salt
1,5 dl gräddfil margarin
2 ägg
2 påsar torrjäst
2 tsk ksantaania
- Fyllning
2 dl Äppelmarmelad
6 msk Kanel
- På ytan
Ägg för smörjning
pärlsocker
Beredning
- Mjölblandningen innehåller psyllium, så du kanske inte behöver lägga till den. Jag har dock använt det enligt anvisningarna.
- Värm mjölken till över 42 grader. Rör ner psylliumfröna i mjölken och låt svälla i 5-10 minuter. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.
- Blanda torrjäst och xantangummi i mjölet. Tillsätt vätskan lite i taget under omrörning.
- Tillsätt det skurna margarinet mot slutet. Kör i en matberedare (eller knåda med en visp) i fem minuter.
- Grädda omedelbart. Dela upp degen i 6 delar. Kavla ut varje bit i taget till en avlång skiva som är ca 0,5 mm tjock.
- msk Bred ett tunt lager äppelmarmelad på tallriken och strö över 1 kanelstång. Rulla ihop plattan till en lång bunt.
- Fläta ihop tre pinnar till en fläta. Gör samma sak med den andra långa pinnen.
- Låt spetsen jäsa under en duk på en varm plats i en halvtimme.
- Pensla med ägg, strö över strösocker och grädda i ugnen på 200°C i ca 20-25 minuter.
- Glutenfria bullar verkar inte gilla att vänta och det bästa är att den här är fräsch direkt. Men om du inte äter upp hela satsen direkt kan du frysa in bullarna så snart de svalnat.