Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Omenahillo-kanelipitko
Gluteeniton Omenahillo-kanelipitko
Resepti julkaistu
Gluteeniton Omenahillo-kanelipitko
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
2
pitkoaKypsennysaika
20
minuuttiaOhjeesta tulee 2 pitkoa.
Ainekset
1 l maitoa
2 rkl kardemummaa
4 dl sokeria
2 tl suolaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
2 munaa
2 pss kuivahiivaa
2 tl ksantaania
14 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Täyte
2 dl omenahilloa
6 rkl kanelia
- Pinnalle
Voiteluun kananmuna
raesokeria
Valmistus
- Jauhoseos sisältää psylliumia, joten sitä ei välttämättä tarvitse lisätä. Olen kuitenkin käyttänyt sitä ohjeen mukaisesti.
- Lämmitä maito yli 42 asteiseksi. Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon munat, sokeri, kardemumma ja suola.
- Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja ksantaani. Lisää nesteeseen vähän kerrassaan hyvin sekoittaen.
- Lisää loppupuolella myös juokseva margariini. Anna pyöriä yleiskoneessa (tai vaivaa vatkaimella) viisi minuuttia.
- Leivo heti. Jaa taikina 6 osaan. Kauli jokainen osa kerrallaan noin 0,5 mm paksuiseksi pitkulaiseksi levyksi.
- Levitä ohuesti omenahilloa levyn päälle ja ripottele 1 rkl kanelia pintaan. Rullaa levy pitkäksi pötköksi.
- Letitä kolme pötköä letiksi. Tee sama toiselle pitkolle.
- Anna pitkojen kohota liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Voitele kananmunalla, ripota päälle raesokeria ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
- Gluteenittomat pullat eivät oikein tunnu tykkäävän odottelusta ja parasta tämä onkin heti tuoreena. Jos et kuitenkaan syö heti koko määrää, niin pakasta pullat heti kun ovat jäähtyneet.