Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri äppelgalette
Glutenfri äppelgalette
Publicerad på
Glutenfri äppelgalette
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8
bitarTillagningstid
20
minuterGlutenfri äppelgalette är det perfekta valet även i stugan! Pajen kräver ingen form, utan formen får du genom att vika kanterna något över toppingen.
Ingredienser
- Botten:
195 g (ca 3 dl) Virtasalmi Grain Product Light Glutenfri Mjölpuré
2 msk socker
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
90 g mjölkfritt margarin
1-2 msk kallt vatten
- Fyllning:
200 g (ca 4 små) äpplen
3 msk lönnsirap
0,5 tsk Kanel
0,5 tsk kardemumma
en nypa salt
msk för smörjning: 2 lönnsirap
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C. Blanda samman de torra ingredienserna.
- Vänd ner margarinet och tillsätt vatten tills degen är fast.
- Skiva äpplena tunt och blanda i sirap och kryddor.
- Rulla ut degen till en stor tunn skiva. Lägg äpplena ovanpå pajen och lämna ca 2 cm utrymme runt kanterna. Vik in kanterna mot mitten och smörj med sirap.
- Grädda i 20 min.
Servera med en glutenfri äppelgaletteglass. Tiina Strandberg |My Berry Forest