Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri äppelgalette

Glutenfri äppelgalette

Glutenfri äppelgalette

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

8

bitar
Tillagningstid

20

minuter

Glutenfri äppelgalette är det perfekta valet även i stugan! Pajen kräver ingen form, utan formen får du genom att vika kanterna något över toppingen.

Ingredienser

  • Botten:
  • 195 g (ca 3 dl) Virtasalmi Grain Product Light Glutenfri Mjölpuré

  • 2 msk socker

  • 1 tsk kanel

  • 0,5 tsk salt

  • 90 g mjölkfritt margarin

  • 1-2 msk kallt vatten

  • Fyllning:
  • 200 g (ca 4 små) äpplen

  • 3 msk lönnsirap

  • 0,5 tsk Kanel

  • 0,5 tsk kardemumma

  • en nypa salt

  • msk för smörjning: 2 lönnsirap

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Blanda samman de torra ingredienserna.
  • Vänd ner margarinet och tillsätt vatten tills degen är fast.
  • Skiva äpplena tunt och blanda i sirap och kryddor.
  • Rulla ut degen till en stor tunn skiva. Lägg äpplena ovanpå pajen och lämna ca 2 cm utrymme runt kanterna. Vik in kanterna mot mitten och smörj med sirap.
  • Grädda i 20 min.


  • Servera med en glutenfri äppelgaletteglass. Tiina Strandberg |My Berry Forest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.