Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kladdkaka med bovetemjöl
Glutenfri kladdkaka med bovetemjöl
Publicerad på
Glutenfri kladdkaka med bovetemjöl
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12-15
stTillagningstid
15
minuterDenna enkla glutenfria kladdkaka gjord på bovetemjöl har en utsökt mörk och chokladig smak. Servera färsk eller frys in för senare användning om du orkar. Prova den och älska den också! Kakan räcker till 12-15 portioner.
Ingredienser
200 g mjölkfritt margarin
3 dl socker
1,5 dl Kakaopulver
1 ägg
(4-5 tips pepparmynta- eller apelsinolja)
Beredning
- Blanda det mjuka fettet och de övriga ingredienserna till en slät massa.
- Grädda i en smord pajform i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.
- Tårtan ska vara något avlångt i mitten.
- Servera en glutenfri kladdkaka gjord på bovetemjöl med hallon, kostvänlig vaniljglass eller vaniljsås.
- Du kan också frysa in kakan och servera den senare.